Djursholmsvägen 14 - 183 56 Täby - Telefon +46 8 756 00 55
Genom ett personligt anpassat hantverk återskapar vi ditt hår
map
Tipsa en vän!
Fyll i din väns e-mail address.
internet consulting

profile

Ilterclinic

IlterClinic
  Ilterapp
  Ilterapp
Ilter Clinic är medlem i:

Svenska Läkarsällskapet

ISHRS

ESHRS    Svenska Läkar Förbundet

Före- & efter bilder från våra hårtransplantationer

Hårtransplantations bilder
Här kan du se ett antal, ej retuscherade, före- och efterbilder från våra hårtransplantationer.

Foto galleri hårtransplantationer

Du kan klicka på bilderna om du vill se mer fotografier under ”Front & Vikar”, ”Hjässan”, ”Rekonstruktion” och ”Kvinnligt håravfall”. Ilter Clinic har även ett officiellt fotogalleri på Flickr.

frontochvikarhjassanrekonstruktionkvinnligt_haaravfallrsbftga1m9e6z52gikxt38w4kyobos

Patienten hade fått vikar som börjat krypa upp. Han hade fått en helt ny frisyr som han inte alls trivdes med så han bestämde sig för att återskapa sitt gamla utseende.

Dr. Demir: För att återskapa ett nytt naturtroget hårfäste och en generell förtätning i front och vikar behövs 2000 hårsäcksgrupper. Med denna mängd i kombination med det befintliga håret uppnås ett resultat som motsvarar patientens önskemål.

oi1s60omkanizc4lankfqzqef941gk

Patienten hade fått vikar som börjat krypa upp. Han hade fått en helt ny frisyr som han inte alls trivdes med så han bestämde sig för att återskapa sitt gamla utseende.

Dr. Demir: För att återskapa ett nytt naturtroget hårfäste och en generell förtätning i front och vikar behövs 2000 hårsäcksgrupper. Med denna mängd i kombination med det befintliga håret uppnås ett resultat som motsvarar patientens önskemål.

7tevgmnddubl71qd0fht3cfzpb6023

Annan vinkel

qp4esxry1p41i8o2j02x2f8nhmnkhq

En patient som har drabbats av aggressivt håravfall i tidig ålder. Tunnheten har påverkat hans självkänsla negativt. Vill ha ett yngre och attraktivare utseende med en hög täthet i både fronten och hjässan.

Dr Ilter: För att återskapa ett nytt naturtroget hårfäste och en generell förtätning i det drabbade området främst i fronten behövs 2000 hårsäcksgrupper. Med denna mängd i kombination med det befintliga håret uppnås ett resultat som motsvarar patientens önskemål. Norwood 4A till Norwood 2

3x18udumb62c7j5vncjmyz1zjlek3d

Annan vinkel.

4wc442ji5iu1lfna8s3mfpvrp4dh9k

Denna person har drabbats av håravfall både i fronten och i hjässan. Det är förlusten av håret i hårfäste och fronten som stör honom mest. Han vill få tillbaka ansiktsinramningen.

Dr Ilter: Precis som vi brukar rekommendera väljer han att åtgärda fronten och hårfästet i första hand. Det är detta område som påverkar ansiktets utseende mest negativt vid hårförlust. Vi återskapar en fin front och ett naturtroget hårfäste som passar hans ansikte utmärkt.

0772o6r2qyqipfiura0arb26gmaavd

Annan vinkel

n9yjidr434b8l5vyj90bce0dfrcga6

Dr Ilter: Observera harmonin mellan det transplanterade håret i fronten och håret på sidorna. Naturlig täthet, vinkel och växtriktning ger ett resultat som patienten känner sig mycket nöjd med.

fbf82ra8j44axgpvdqbzictt51zxd2

Annan vinkel

nkhbs8k3o8q8gj7zywoyzcbmnnn28e

Denna person har drabbats av håravfall i fronten. Han har förlorat ansiktsinramningen och tycker inte om det han ser i spegeln.
Han vill återfå ett naturligt hårfäste liknande det han hade för några år sedan.

Dr Ilter: Resultatet som patienten önskar uppnår vi genom att transplantera 2000 hårsäcksgrupper som vi placerar på ett korrekt och naturligt sätt

3q81iadbpvjfv2xgbf1u9j4m4h10ye

Annan vinkel.

c2t53easgzw0up60dovjd63xeu1cg0

Annan vinkel.

0rcmf0f8bjjz1jaud0mswjvnq533fe

Närbild av hårlinjen. Observera hur naturligt håret och huden ser ut.

Dr Ilter: Placering av så kallade fjunhår längst fram i hårlinjen ger ett naturligt intryck i perfekt harmoni med ansiktet. Det är så gott som omöjligt för omgivningen att se att en hårtransplantation har genomgåtts.

7v1cppp4icvipso2bd0wkloeuqpce7

Denne man har förlorat en del av hårfästet och han tycker att det påverkar frisyren och utseendet negativt. Han har även drabbats av håravfall i hjässan som han vill åtgärda under samma behandlingstillfälle. Patienten vill ha en naturtrogen frisyr tillbaka. Han vill ha en naturlig täthet som ser bra ut även om han skulle fortsätta att tappa kringväxande hår i framtiden.

Dr Ilter: Genom att använda oss av endast minimala singelhår i främre delen av hårfästet som placeras med rätt vinkel och växtriktning, skapas ett hårfäste som ser helt naturlig ut. Totalt transplanterades 600 hårsäcksgrupper till hårfästet och 1000 hårsäcksgrupper till hjässan.

u91634yadmmzn9rtm5xyg3u1sn0jrg
Observera hur naturligt hårfästet ser ut.

Dr Ilter: Att återskapa ett hårfäste som ser helt naturligt ut är en av de svåraste estetiska utmaningarna som finns inom hårtransplantationskonsten. Totalt transplanterades 600 hårsäcksgrupper till hårfästet.

jyjnfq3q968yu2ummho7zgnr3y19qu

Patienten har förlorat en del av hårfästet och han tycker att det påverkar frisyren och utseendet negativt. Han har även drabbats av håravfall i hjässan som han vill åtgärda under samma behandlingstillfälle. Han vill ha en naturtrogen frisyr tillbaka med en naturlig täthet som ser bra ut även om han skulle fortsätta att tappa kringväxande hår i framtiden.

Dr Ilter: För att återskapa en naturlig virvel och en täthet som han blir nöjd med transplanterades 1000 hårsäcksgrupper.

hw0438so1oujnka8vem0falfbjczil
Annan vinkel.
m29h4aod9nlsr649imyh4hr5wzud5n

Här önskas att återfå ett naturtroget hårfäste med hög täthet och kunna variera frisyren utan ett linjärt missprydande ärr i nacken.

Dr Ilter: Då mittpartiet är bevarat är hårfästet fortfarande proportionellt men vikarna är djupa och osymmetriska. Med hänsyn till övrig täthet behövdes minst 120 hårstrån per cm2. För att återskapa symmetrin i ansiktet och sänka vikarna krävs 2000 hårsäcksgrupper. Full täthet och naturligt hårfäste uppnåddes efter en behandling. Norwood 3 till Norwood 1.

60da865dxob0q8u4hsv3n9th4bp23k

Patienten som själv är frisör har tidigare genomgått två STRIP-behandlingar som gav honom en alldeles för gles frisyr. Han är inte nöjd med tätheten och det onaturliga utseendet och vill få hjälp av oss med att få en så naturlig täthet som möjligt.

Dr Ilter: Trots att patienten har genomgått två STRIP-behandlingar så är resultatet glest och otillräckligt. Vi transplanterar 1200 hårsäcksgrupper i fronten som ger ett resultat som är över dennes förväntningar.

wit1kc7d8iamaeyxrzcp2gvbj5q9fl

Denna kvinna opererades för många år sedan för hjärntumör och tappade håret på hjässan efter en strålbehandling. Hon fick inte håret tillbaka och har varit i kontakt med oss sedan några år tillbaka. Hon har prövat laserbehandling under en längre tid utan resultat. Hon lider inte av ärftligt håravfall och området som inte är strålat har normal täthet.

before

Före operationen

after

Efter operationen

Dr Ilter: Totalt transplanterades 2750 hårsäcksgrupper från sidorna samt baksidan av huvudet. Patienten har goda förutsättningar eftersom givarområdet är tillräckligt tätt och fint. Resultatet på bilderna är efter den första FUE hårtransplantationen. För framtida behov kan det bli aktuellt med justeringar för att förbättra resultatet.

lj0zikpsr8tg3jdn3yzf6mcirp2tny

Denne person stör sig på att hårlinjen är tunn och otydlig och rakar sitt hår jämt på grund av detta. Han önskar tätt och naturligt hårfäste. Han tycker att det är manligt med vikar och vill därför behålla dem.

Dr Ilter: Ett förändrat och försvagat asymmetriskt hårfäste. För att tillmötesgå önskemålen som innebär naturligt resultat med rätt växtriktning och vinkel samt en hög täthet krävdes 1500 hårsäcksgrupper under ett behandlingstillfälle. Norwood 3A till Norwood 2

ka8lpoyya3aeox54y4ngiwavnl5snq

Här accepterar patienten en gles hjässa men vill få tillbaka en inramning till ansiktet med hjälp av ett naturligt hårfäste och en fyllig front. Han vill kunna se en mer varierande frisyr i spegeln.

Dr Ilter: Ett relativt stort område är drabbat men genom att åtgärda fronten med 2500 hårsäcksgrupper uppnås ett resultat som är i enighet med önskemålen. Norwood 5A till Norwood 3 med vertex

7yknbc93phgyuybn618ta5w4ruo83z

Bilden är tagen från sidan för att visa den naturliga hårlinjen som uppnås efter en FUE IM behandling. Observera hårsäckarnas naturliga växtriktning och vinkel.

7k8bl9x9zquw7vcyommmi6cqi7dito

Närbild på det behandlade området. Tack vare FUE Ilter Metoden kan en hög täthet uppnås utan att huden skadas eller påverkas negativt. 2500 hårsäcksgrupper och endast ett behandlingstillfälle krävdes för detta resultat.

q49ao43n6zl50qsfsvajwhs6qrwb5g

Här har en stor del av håret förlorats. Han skulle vilja ha tillbaka en frisyr som passar hans ålder bättre. Han vill också få en så tät frisyr som möjligt under endast ett behandlingstillfälle. Det är viktigt för honom att kunna variera frisyren i framtiden därför vill han inte utsätta sig för en behandling som ger synliga ärr om håret är kortklippt.

Dr Ilter: För att uppnå en balanserad frisyr så är det viktigt att bygga upp en tydlig och naturlig hårlinje samt en front som har en naturlig täthet. Detta får vi genom att placera 2000 hårsäcksgrupper på ett korrekt och strategiskt sätt.

ze2r5i3uprwumfvhdjt4fxcqaae9sm

Annan vinkel.

xlc9osgw081kugkr9f221ac0737y52

Annan vinkel.

o4n1p24winjias412jqov9iwtvm0kn

Denne person har drabbats av ärftligt håravfall. Han är nu drygt 30 år och vill göra något åt sitt hår. Det ska vara så naturligt resultat som möjligt och han önskar att få tillbaka hårfästet som han en gång har haft. Han tycker ett det är ok att det är glest i hjässan men vill ha en fin volym i fronten. Han vill inte ta ledigt från arbetet i onödan utan vill må bra och kunna jobba som vanligt direkt efter ingreppet. Därför vill han slippa en smärtsam eller lång läkningstid.

Dr Ilter: Under en dags behandling transplanterar vi 2500 hårsäcksgrupper som ger patienten ett resultat som han är nöjd med.

nn78nu7tg2ykj4492tcs3c5hzyu43s

Samma klient som ovan. Annan vinkel.

m4uht4hww5uyq1d1l44v242du9m1zm

Annan vinkel.

okhhx9gqx2q1xod1ft57q0pfjbt71l

Annan vinkel. 2500 hårsäcksgrupper.

pxja2qvb46vo8mfjcj9kzkh6jyh1m3

Patienten har tidigare genomgått en STRIP-behandling på en annan klinik.
Resultatet efter ingreppet motsvarade inte hans önskemål och förväntningar. Han vill få en jämn och tät frisyr som är fin och naturlig.

Dr Ilter: För att både åstadkomma naturlig täthet och täckning av hela det drabbade området behövde vi 2000 hårsäcksgrupper under ett behandlingstillfälle.

z7dsj5vjny7dubilx7s5h01q3hzza9

2000 hårsäcksgrupper. Annan vinkel.

12w1d0gejz91m4yz0k47clzvu18rlt

Patienten tycker att han ser mycket äldre ut på grund av håravfallet.
Han vill få tillbaka ett utseende som passar hans ålder och ansikte bättre.
Han vill ha ett ingrepp som skräddarsys efter just hans behov och utseende.

Dr Ilter: Det behövs 2500 hårsäcksgrupper för att uppnå en optimal täthet och en frisyr som motsvarar behovet och dennes önskemål.

9eh6y4cva3mmlr7j2txxg8y64e933f

2500 hårsäcksgrupper.

f8uch3ef6i1amex4qbkfq0nmqep9sk

Patienten är ung och har tidigare använt tupé i fronten. Målet för patienten är att kunna simma, sporta och vara ute i alla väder utan att oroa sig för en tupé.

Dr Ilter: Att bygga upp en helt ny frontlinje kräver extra mycket hårsäcksgrupper. I detta fall har vi använt oss av 3000 hårsäcksgrupper.

cm5y0eqs72cgzqmu65i4y95gd4h0f2

Annan vinkel.

px9la7jjdfrm3h43cz2ddmey9aib34

Annan vinkel.

5pep88pdya5hezfye0ex2eakj5y2rk

Här är en person som träffar många människor i sitt yrke. Han tycker inte om den förändring han ser i spegeln samt på bild. Vill att hans hårfäste och hjässa ska se ut som för några år sedan innan håravfallet startade.

Dr Ilter: Med 1 700 hårsäcksgrupper kan jag göra en sänkning av båda vikarna samt en förtätning av hjässan. Vi har åstadkommit ett resultat som patienten är mycket nöjd med.

j8a4al9174abeibxl3ctktmt6af2o7

Observera den naturliga hårlinjen och den höga tätheten i fronten efter endast en behandling med 1200 hårsäcksgrupper.

Observera den naturliga tätheten och bevarandet av den naturliga virveln som skapats med endast 1700 hårsäcksgrupper tack vare placering med naturlig vinkel.

h30lk8twqs6rkbp6lorsjspgah1hmp

Patienten är missnöjd med den förtunning av håret som har pågått under de senaste fem åren. Han kan på grund av detta inte variera frisyren som han skulle vilja. Han önskar att återfå en naturlig täthet i det drabbade området utan någon risk för biverkningar.

Dr Ilter: Vi behövde återskapa lägre och naturliga vikar samt återfå den exakta tätheten i det drabbade området så att det passar med omgivande hårtäthet.
Detta uppnådde vi med 1200 hårsäcksgrupper under ett behandlingstillfälle.
Norwood 3A till Norwood 2

cpbxj7zskjz319oje8o3cwnkz0ebug

Patienten vet att aggressivt håravfall är överrepresenterat i familjen.
Han vill därför åtgärda sitt hårproblem i tid. Har tröttnat på att raka håret hela tiden på grund av det glesa området. Han önskar att återfå en fylligare frisyr.

Dr Ilter: När vi träffade honom var han runt 30 år och redan drabbad av aggressivt ärftligt håravfall. Tillgången på hår i givarområdet var begränsat.
Vi inledde arbetet med att först återskapa en bra täthet i fronten. Resultatet som visas uppnåddes efter en behandling med 2500 hårsäcksgrupper. Norwood 5A till Norwood 2A

nphrr44h312ss5asbjkq7t8keey6pd

Denne person är missnöjd med den förtunning han har drabbats av. Han har tröttnat på att ha samma längd och samma frisyr hela tiden och önskar frihet och variation.

Dr Ilter: En förtätning med 1000 hårsäcksgrupper krävs för att åtgärda det glesa partiet och skapa en helhet så att patienten kan återfå en frisyr som han önskar. Norwood 3A till Norwood 1.

hubkgr4reogn72z4rqgtqu8cvh8sh6

Denne person tycker inte om förändringen som han ser i spegeln. Han känner inte igen sig längre. Folk uppfattar honom som mycket äldre trots att han bara är 27 år gammal. Han vill få ett utseende som matchar hans ålder och att det även kommer att se naturligt ut även om han fortsätter att tappa hår.

Dr Ilter: Vi åtgärdade hårfästet och förtätade området som motsvarar hans önskemål. 1700 hårsäcksgrupper gav klienten ett naturligt utseende som han är mycket nöjd med. Norwood 4A till Norwood 2

qi6o97ika890xnafjnzcz0711mc76e

Patienten har drabbats av ett aggressivt håravfall. Håravfallet har påverkat hans självförtroende negativt. Han vill återfå en frisyr som ger ett ungdomligare utseende som motsvarar hans ålder, vill genomgå ett minimalt ingrepp och slippa ett ärr i nacken.

Dr Ilter: Då det drabbade området är stort väljer jag att dela upp operationen på två behandlingar. Under första behandlingen återskapas hårlinjen och fronten med hjälp av 2000 hårsäcksgrupper. Resultatet efter den första behandlingen visas på bilden. Då patienten blev mycket nöjd med sin nya frisyr redan efter första behandlingen så har han valt att skjuta fram den andra till ett senare tillfälle. Norwood 5A till Norwood 2A

gejrpy61n33osomj7smr08oi7ka4e4

Här ses djupa vikar och en allmän tunnhet som patienten vill åtgärda på ett så skonsamt sätt som möjligt och då han ofta har mycket kortklippt hår, är det ett måste att resultatet ser 100 % naturligt ut.

Dr Ilter: Sänkning av de djupa vikarna samt en förtätning krävs i den centrala delen av fronten. 1000 hårsäcksgrupper krävs för att uppnå ett resultat som motsvarar den frisyr som önskas. Från Norwood 3 till Norwood 2

dendmo8yar39y4yy9c7po8fjt9c7v5

Patienten har genom gått en STRIP-behandling på en annan klinik som han är mycket missnöjd med. Han känner sig lurad då han fick löfte av vederbörande klinik om att han skulle få mer hår och högre täthet till ett lägre pris. Han tycker att resultatet är mycket dåligt och är långt ifrån det han förväntade sig. Han vill återfå en naturlig täthet i vikarna med FUE IM så fort som möjligt så att han kan känna sig som sitt gamla jag igen.

Dr Ilter: Enligt patienten har 1500 hårsäcksgrupper transplanterats med STRIP- metoden. Vikarna har åtgärdats men utväxten motsvarar endast 20 % av den totala mängden hårsäckar som har transplanterats. 1800 hårsäcksgrupper krävdes för att uppnå ett resultat som han blev nöjd med.

m1pd4ir7wn1h1n49wnlj5yqe0b6ojp

Patienten har redan hunnit förlora en hel del av sitt hår trots sin unga ålder. Han vill återfå så mycket som möjligt av håret under ett behandlingstillfälle. Han vill ha ett naturtroget utseende även i framtiden och vill därför inte välja en hårtransplantation som innebär ett så kallat dockhårs-utseende eller andra konstigheter som innebär större problem än håravfallet i sig.

Dr Ilter: Efter bedömning konstateras att han har en naturlig virvel i hårfästet som han gärna vill behålla. Vi återskapar en fyllig och balanserad frisyr som inkluderar virveln i fronten med hjälp av 2500 hårsäcksgrupper. Norwood 4A till Norwood 2

zmo0bfagd75f0wnkwo6lb2bh2xkiru

En ung man tycker att det är tråkigt att håret inte är lika fylligt längre.
Det är svårt att få till frisyren. Ett område bakom luggen är det som stör honom mest men han vill även sänka vikarna.

Dr Ilter: Han har tunna hårstrån men en mycket hög täthet kring det drabbade området. 1500 hårsäcksgrupper behövs varav 500 i varje vik och 500 i området bakom luggen. Resultatet efter en behandling gav honom den frisyr han önskade sig.

kvhdbp2st52upmja7t9d78v8wsoo9p

Patienten är en känd tv profil som har drabbats av håravfall och känner att det drabbade området blir iögonfallande under kamerabelysning vid inspelning. Då detta gör honom obekväm vill han göra något åt glesheten i hjässan. Han vill ha en så hög täthet som möjligt.

Dr Ilter: Genom att bevara en naturlig virvel i hjässan och under ett behandlingstillfälle placera 1800 hårsäcksgrupper åstadkommer vi ett optimalt resultat som patienten är mycket nöjd med.

oknk02vx7vdv8imv50nlqeah1tayfg

Patienten är drabbad av en medfödd tunnhårighet som har besvärat honom under större delen av sitt liv. Det sociala livet har påverkats negativt. Han vill kunna känna sig fri och slappna av utan att ständigt tänka på håret. Hans dröm är att få en frisyr som ser bra ut i ” alla väder”.

Dr Ilter: För att återskapa en fyllig frisyr placeras 1700 hårsäcksgrupper i hela det drabbade området. Resultatet efter en behandling blev fantastiskt och ingen kompletterande behandling är nödvändig.

nfcekwnls2xko3wyxcb9k0tdjk1adr

Denne person har tidigare opererats med STRIP tekniken två gånger på annan klinik. Han blev inte nöjd efter första ingreppet och fick då en kostnadsfri behandling som kompensation. Resultatet efter den andra behandlingen blev lika dåligt som den första. Han vill få en naturlig täthet och hår som växer med naturlig vinkel och växtriktning.

Dr Ilter: Patienten har tidigare fått 3000 hårsäcksgrupper transplanterade på annan klinik. Resultatet är trots detta mycket dåligt. Håret är glest och växer med onaturlig vinkel. Dessutom har han ett stort missprydande ärr i nacken.
Vi placerade 1600 hårsäcksgrupper i hjässan med virvelform för att åstadkomma en mer naturlig och tät frisyr.

4e09vxdumk2x0lj30k54njnfei8fj0

Efter en misslyckad permanent som gav en allergisk reaktion och håravfall i hela hårfästet slogs självförtroendet för denna kvinnliga patient i spillror. I ett desperat försök att rädda hårlinjen genomled hon två STRIP-behandlingar och en så kallad FUE behandling på en annan klinik. Behandlingarna gav ett ännu sämre och mycket onaturligare utseende än efter den misslyckade permanentbehandlingen. Hon vill återfå ett så naturligt och tätt hårfäste som möjligt. Hon vill slippa ha lugg för att dölja det förstörda området och känna friheten i att kunna variera frisyren. Hennes dröm är att kunna ha blött hår på stranden utan att känna sig generad och osäker på grund av hårfästets onaturliga utseende.

Dr Ilter: Huden i det behandlade området är ärrig och förändrad. Inte bara på grund av permanentbehandlingen utan även efter de misslyckade ingreppen.
För att täcka den skadade, ärriga huden samt återskapa en naturlig hårlinje behövdes 2000 hårsäcksgrupper under två behandlingstillfällen.
Behandlingen delades upp på två tillfällen eftersom vi vid behandling av kvinnor inte klipper hela håret utan behåller ursprungslängden som sedan döljer givarområdet.

m8f959r39axawplhuqes740ulfv48b

Kvinnlig patient som har medfött högt hårfäste och höga vikar. Hon har stört sig på detta under en stor del av sitt liv. Det har även påverkat hennes sociala liv på ett negativt sätt. Hon vill få ett mer kvinnligt hårfäste utan att behöva utsätta sig för skalpell och stygn.

Dr Ilter: Denna kvinna har ett typiskt skandinaviskt hår som är tunt och mjukt. Genom att placera 1200 hårsäcksgrupper på ett korrekt sätt det vill säga att använda oss av fina minimala hårsäcksgrupper, rätt vinkel samt en naturlig växtriktning ger vi klienten ett mjukt och naturtroget hårfäste.

lxvkm3ujftia36oayer1w7mtqimbw9

Patienten förlorade sitt hår i området bakom luggen i ganska tidig ålder.
I takt med håret förlorade han sitt självförtroende. Han valde därför att genomgå en STRIP och sedan så kallad FUE behandling som utförs med hjälp av en apparat på en annan klinik. Resultatet blev misslyckat. Området var både glest, ärrigt och onaturligt och klienten valde att dölja det med keps under ett par år. Hans sociala liv påverkades negativt på grund av detta. Han vill återfå ett naturligt utseende med hög täthet i det drabbade området och drömmer om att slippa dölja håret med keps.

Dr Ilter: Genom att placera 1600 hårsäcksgrupper i området uppnår man en optimal täthet som döljer den ärriga och ojämna huden samt det onaturliga utseendet i området.

3e2pncuz7ee78scb58hsey5d3vtjcu

Patienten har genomgått två STRIP- behandlingar på en annan klinik.
På grund av minskad elasticitet hade kliniken inte möjlighet att hjälpa honom med en ytterligare STRIP- operation. Klienten vill få tillbaka en frisyr som motsvarar hans förväntningar det vill säga normal täthet och naturtroget utseende.

Dr Ilter: Vi återskapar en fylligare och naturligare frisyr genom att utnyttja hela donationsområdet både sidorna och området kring det stora ärret som inte är skadat. Vi omplacerade totalt 2000 hårsäcksgrupper under tre behandlingstillfällen med några månaders mellanrum. På det här sättet undviker vi att påfresta det utsatta givarområdet alltför mycket.

zj51z8b3cvky5f7hebxeke78k6pl3z

Patienten har genomgått en STRIP- behandling. Han är mycket missnöjd med tätheten och vinkeln på håren. Dessutom har han fått ett missprydande ärr på baksidan av huvudet. Han vill ha en behandling som kan ge honom ett naturligt och tätt hår utan att få ytterligare ärr eller bestående biverkningar.

Dr Ilter: Genom att placera 2000 hårsäcksgrupper med en mer naturlig vinkel kring de befintliga hårsäckarna så kommer även de att påverkas och tvingas att falla på ett snyggt och mer naturligt sätt.

4cmfn3tvnfs3sv62rliykt3q0i1sbc

En kvinnlig patient i 30 års ålder har drabbats av ärftligt håravfall.
Håravfallet begränsar hennes möjlighet att variera sitt utseende. Det påverkar hennes sociala liv negativt. Hon vill nu därför ta steget till förändring och få tillbaka det hår som hon en gång hade.

Dr Ilter: Som alltid när vi behandlar kvinnliga patienter så väljer vi att inte ta mer än 1000 hårsäcksgrupper per behandlingstillfälle för att skona frisyren så mycket som möjligt. På detta sätt så kan givarområdet döljas helt med det befintliga håret. Oftast räcker det med 1000 hårsäcksgrupper och en behandling för att uppnå ett resultat som våra kvinnliga patienter blir nöjda med.

f53gf6zynhig9u66wkew1k67bcdh9j

Denna man har fått höga vikar som han vill sänka. Han önskar att återfå en ungdomligare frisyr så som han hade för några år sedan. Han vill uppnå en naturlig täthet i det drabbade området med en metod som är både smärtfri och riskfri.

Dr Ilter: Med endast 1200 hårsäcksgrupper sänks och förtätas vikarna som får ett naturligt utseende.

a01vdstfcc7k9o2i56iq3rpitozq8d

Patienten, som har haft en mycket bra hårtäthet, har under ett par år tillbaka märkt av en markant utglesning på hjässan som stör honom. Han önskar få tillbaka en balanserad frisyr som ger ett mer attraktivt och ungdomligt utseende.

Dr Ilter: Tack vare vår förfinade metod som innebär att vi placerar hårsäcksgrupperna med rätt vinkel, växtriktning samt en hög täthet så uppnås ett helt naturligt utseende.

86bjqi7fh5z9osl2qju58y1e4jtr5a

Patienten har förlorat håret i vikarna och vill sänka dem lite för ett mer balanserat utseende. Han vill ha ett minimalt ingrepp som innebär att han slipper stora sår eller stygn. Han vill inte uppleva vare sig stor smärta eller riskera ett permanent känselbortfall.

Dr Ilter: Den mest estetisk krävande uppgiften är att sänka och återskapa vikar som ser helt naturliga ut. Observera att inget tyder på att han har genomgått en hårtransplantation. Endast 300 hårsäcksgrupper behövdes för att åstadkomma ett fulländat resultat.

sv6yb5wdk6x8fgvgrpina67eqxvtdh

Patienten har genomgått STRIP-behandling med misslyckat resultat. Det är mycket glest och huden i området är ärrig.
Han upplever sitt hårproblem förvärrat efter STRIP-operationen. Han vill få en mer naturlig frisyr och ett hårfäste som är naturtroget utan att det sänks ytterligare.

Dr Ilter: 2000 hårsäcksgrupper behövdes för återskapning av en naturlig frisyr med hög täthet enligt önskemål.

0ay0fbasrgr6m8m1tfugs8p6r25eqc

Kvinnlig patient som har drabbats av ärftligt håravfall. Hon tycker att det är jättejobbigt att behöva ödsla en massa tid på att försöka dölja det glesa området. Hon drömmer att slippa lägga ner en massa tid och energi på håret och börja fokusera på annat istället. Hon vill ha en frisyr som ser balanserad och bra ut som hon kan variera.

Dr Ilter: Ytterligare en kvinna som har fått en frisyr som hon är nöjd med.
En stor del av det framåtkammade håret är transplanterat. Totalt 1000 hårsäcksgrupper.

og4h0iy82laqhyfrctvn7o3rp1q458

Kvinnlig patient som har en medfödd hög panna som hon har stört sig på under många år. Variationen av frisyren har varit begränsad på grund av detta. Hon vill kunna ha håret bakåtkammat och vill därför få ett kvinnligare och mjukare hårfäste.

Dr Ilter: Vi transplanterade 2000 hårsäcksgrupper under två behandlingstillfällen för att skapa ett optimalt hårfäste som hon blir nöjd med.

7p01xc0j258f6qr2nc143fr93kb45j

Patienten, en person som träffar många människor i sitt yrke, tycker inte om den förändring han ser i spegeln samt på bild. Han vill att hans hårfäste och hjässa ska se ut som för några år sedan innan håravfallet startade.

Dr Ilter: Med 1 700 hårsäcksgrupper kan jag göra en sänkning av båda vikarna samt en förtätning av hjässan. Vi har åstadkommit ett resultat som han är mycket nöjd med.

Dr. Ilter
personal
Dr. Ilter har 25 års kirurgisk erfaring og har vært aktiv i hårtransplantasjon siden 2002.
Gratis rådgivning
Boka gärna en kostnadsfri konsultation ifall du vill veta mer om FUE IM

 

Stockholm daglig konsultation
Göteborg 22-23 april
London

Oslo
Reykjavik


 

Vad är FUE Ilter Metoden ?

Fue Ilter Metoden ger ett naturligt utseendet tack vare hårsäcksgruppernas anatomiskt korrekta storlek

Fue Ilter Metoden är en modern härtransplantations-metod nästintill fri från ärr och andra kosmetiska komplikationer

Minimal läkningstid

Fue Ilter Metoden är den skonsammaste metoden som finns på marknaden i dag

 

Video hårtransplantation


Del 1 handlar om Görans funderingar inför ingreppet. Filmen visar även när han kommer till Ilter Clinic tidigt på morgonenDel 2 handlar om dagen som ingreppet sker. Aftonbladet följer Görans dag från tidig morgon tills att han åker hem

Läs Aftonbladets artikel här
Blogg hårtransplantation
Nyhetsbrev


ILTER CLINIC
Djursholmsvägen 14 - 183 56 Täby - Telefon 08 756 00 55 - Fax 08 756 00 50 info@ilterclinic.se
Öppettider mån-fre: 09-17 - Telefontid mån-fre: 09-16
RSS Link rss